Întrebări Frecvente

Ce voi simți în timpul tratamentului TrueBeam?

La fel cum nu simțiți nimic în timpul examinării cu raze x, nu veți simți nimic nici în timpul tratamentului TrueBeam.

Voi fi conștient(ă) în timpul tratamentului TrueBeam?

Da, veți fi treaz(ă). Nu este nevoie de niciun fel de narcoză sau de anestezie, întrucât nu veți simți nicio durere în timpul tratamentului TrueBeam.

Tratamentul TrueBeam este sigur?

Da, este complet sigur. Întrucât nu este o metodă invazivă de tratament, veți fi protejat(ă) de orice complicație care ar putea apărea în timpul intervențiilor chirurgicale deschise.
Întrebări Frecvente

Cum se desfășoară tratamentul TrueBeam?

Se aplică procedurile standard de radioterapie. Cel mai important aspect este reprezentat de faptul că durata tratamentului este de aproximativ 5 ori mai avantajoasă, fapt ce mărește gradul de acomodare al pacientului la tratament. Datorită coordonării și vitezei metodelor de imagistică din procesul acestui tratament, efectele secundare sunt reduse cu o creștere a protecției țesutului normal, iar eficiența tratamentului asupra tumorii este mărită prin modularea intensității.

Tratamentul TrueBeam îmi va afecta viața?

Vă puteți continua viața cotidiană în mod normal pe parcursul tratamentului TrueBeam. Nu există nicio limitare specială pentru această metodă de tratament.

Se poate administra la toate vârstele?

Da, se poate administra la orice vârstă. Acesta este un avantaj important pentru pacienții cărora nu li se recomandă anestezia ca urmare a vârstei înaintate.

Care sunt efectele secundare?

Întrucât afectează doar zona în care se administrează, tratamentul nu are niciun efect secundar la nivelul întregului organism. Cu toate acestea, pot apărea diverse efecte secundare în funcție de zona tratată. Vă recomandăm să vă consultați medicul în acest sens.
Voi rămâne cu arsuri la nivelul pielii?
Arsurile la nivelul pielii sunt reduse la minimum datorită proprietății dozei administrate cu ajutorul dispozitivului TrueBeam.

Trebuie să rad zona supusă tratamentului?

Nu, nu este nevoie să radeți zona supusă tratamentului.